Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 26-04-2021
  Zupa zacierkowa z rozdrobnionym mięsem drobiowym (udko z kurczaka, ziemniaki, makaron zacierki, marchewka, pietruszka, seler, por, natka), chleb wieloziarnisty.
Alergeny: gluten, seler, soja, jaja.
Wtorek 27-04-2021
  Kotlet schabowy pieczony, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Środa 28-04-2021
  Zupa kapuśniak z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym (łopatka b/k, udko z kurczaka, ziemniaki, kapusta kiszona, marchewka, pietruszka, seler, por), zabielana śmietaną 12 %, chleb wieloziarnisty banan.
Alergeny: mleko, gluten, seler, soja.
Czwartek 29-04-2021
  Spaghetti z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym z warzywami (łopatka wieprzowa b/k, makaron, marchewka, seler, cebula, przecier pomidorowy, czosnek, ser żółty, przyprawy), kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Piątek 30-04-2021
  Paluszki rybne pieczone, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną 12%, kompot wieloowocowy.
Alergeny: ryba, gluten, jaja.
Poniedziałek 10-05-2021
  Zupa pomidorowa z rozdrobnionym mięsem drobiowym udko z kurczaka, ryż, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, śmietana 12%, przyprawy), chleb wieloziarnisty, jabłko.
Alergeny: gluten, jaja, seler, soja.
Wtorek 11-04-2021
  Eskalopki drobiowe pieczone (filet z piersi kurczaka, jaja, mąka ziemniaczana cebula), ziemniaki, mizeria ze szczypiorkiem i śmietaną 12%, woda z miodem i cytryną. 
Alergeny: mleko, jaja.
Środa 12-05-2021
  Zupa krupnik z rozdrobnionym mięsem drobiowym (udko z kurczaka, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, przyprawy), chleb wieloziarnisty.
Alergeny: gluten, seler, soja, mleko.
Czwartek 13-05-2021
  Makaron z serem, jogurtem naturalnym, śmietaną 12% i musem truskawkowym, sok jabłkowy 100%.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Piątek 14-05-2021
  Filet z ryby miruna panierowany, ziemniaki, surówka z (kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki, pora) ze śmietaną 12%, kompot wieloowocowy.
Alergeny: ryba, gluten, jaja, mleko.

W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 3 zł 50 gr.

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.