Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 4-10-2021
  Zupa ogórkowa rozdrobnionym mięsem wieprzowo- drobiowym (łopatka, udko z kurczaka, ziemniaki, ogórek kiszony, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, koperek, śmietana 12%, przyprawy), chleb wieloziarnisty..
Alergeny: gluten, seler, soja.
Wtorek 5-10-2021
  Eskalopki drobiowe pieczone (filet z kurczaka, jaja, cebula, mąka ziemniaczana, przyprawy), ryż, fasolka szparagowa polana masłem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Środa 6-10-2021
  Zupa krupnik z rozdrobnionym mięsem wołowo-drobiowym (rozbratel, udko z kurczaka, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, por, koperek, natka, przyprawy), chleb wieloziarnisty, jogurt.
Alergeny: gluten, seler, soja.
Czwartek 7-10-2021
  Makaron z serem, jogurtem naturalnym, śmietaną 12% i musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: mleko, gluten, jaja.
Piątek 8-10-2021
  Paluszki rybne pieczone, ziemniaki, surówka (z kapusty pekińskiej i koperku) z olejem, sok jabłkowy 100%.
Alergeny: ryba, gluten, jaja.
Poniedziałek 11-10-2021
  Zupa ryżanka na rosole z rozdrobnionym mięsem drobiowym (udziec z indyka, ryż, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, przyprawy), chleb wieloziarnisty, jabłko.
Alergeny: gluten, jaja, seler, soja.
Wtorek 12-10-2021
  Kotlet schabowy pieczony (schab b/k, jaja, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki, mizeria (ogórek zielony, szczypiorek, śmietana 12%), kompot z wiśni. 
Alergeny: gluten, jaja, mleko.
Środa 13-10-2021
  Zupa pomidorowa z rozdrobnionym mięsem wołowo-drobiowym (rozbratel, udko z kurczaka, ziemniaki, makaron, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, śmietana 12%), pieczywo wieloziarniste.
Alergeny: gluten, soja, mleko.
Czwartek 14-10-2021
  Dzień wolny od zajęć dydaktycznych.
Alergeny: -.
Piątek 15-10-2021
  Filet z ryby gotowany polany masłem z ziołami (filet z ryby, masło, zioła), ziemniaki, surówka (z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, cebuli) z olejem, woda z pomarańczą.
Alergeny: ryba, jaja, gluten, soja.

W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g tj. 6,25 miodu naturalnego.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 3 zł 50 gr.

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.