Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 14-11-2022
  Zupa z jarzynowa z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym (łopatka b/k, udziec z indyka, ziemniaki, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, brukselka, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, śmietana 12%, przyprawy), chleb wieloziarnisty, mandarynki 2 szt.
Alergeny: gluten, seler, soja, mleko.
Wtorek 15-11-2022
  Spaghetti z mięsa wieprzowego z warzywami (łopatka b/k, przecier pomidorowy, makaron, marchewka, seler, cebula, czosnek, ser żółty, mąka pszenna, przyprawy), sok jabłkowy 100%.
Alergeny: gluten, mleko, jaja, seler.
Środa 16-11-2022
  Zupa grochowa z rozdr. mięsem wieprzowym i kiełbasą (łopatka b/k, kiełbasa swojska, kiełbasa krakowska, groch, ziemniaki, pietruszka, seler, por, marchew, przyprawy), chleb wieloziarnisty, banan.
Alergeny: gluten, seler, soja.
Czwartek 17-11-2022
  Sznycel z piersi indyka (filet z piersi indyka, jaja, bułka tarta, przyprawy), ryż, mizeria (ogórek zielony, szczypiorek, śmietana 12%), kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Piątek 18-11-2022
  Filet z ryby morszczuk z masłem i ziołami, ziemniaki, surówka (z kapusty pekińskiej, papryki i kopru ) z olejem, kompot z wiśni.
Alergeny: ryba, mleko.
Poniedziałek 21-11-2022
  Rosół z rozdr. mięsem drobiowo-wołowym (udziec z indyka, rozbratel makaron, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, przyprawy), chleb wieloziarnisty, jogurt.
Alergeny: gluten, seler, mleko, soja.
Wtorek 22-11-2022
  Gołąbki w sosie pomidorowym (mięso wieprzowe, ryż, jaja, cebula, mąka pszenna przecier pomidorowy, śmietana 12%, przyprawy), ziemniaki, sok jabłko-gruszka. 100%. 
Alergeny: gluten, jaja, mleko.
Środa 23-11-2022
  Zupa zalewajka z rozdr. mięsem wieprzowym (łopatka b/k, jajko, kiełbasa krakowska, kiełbasa swojska, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, chrzan, czosnek, śmietana 12%, przyprawy), chleb wieloziarnisty, kiwi.
Alergeny: gluten, jaja, mleko, soja.
Czwartek 24-11-2022
  Schab w sosie własnym (schab b/k, cebula, mąka pszenna, przyprawy), kasza gryczana, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko.
Piątek 25-11-2022
  Paluszki rybne pieczone ziemniaki, sałata lodowa ze szczypiorkiem i śmietaną 12%, sok naturalny 100%.
Alergeny: ryba, jaja, gluten, mleko.

W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g tj. 6,25 miodu naturalnego.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 5 zł 50 gr. (od 1 września 2022 r.)

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.