Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 10-01-2022
  Zupa ogórkowa z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym (łopatka, udko z kurczaka, ziemniaki, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, śmietana 12%, przyprawy), chleb wieloziarnisty.
Alergeny: gluten, seler, soja, mleko.
Wtorek 11-01-2022
  Spaghetti z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym (łopatka b/k, makaron, przecier pomidorowy, marchewka seler, cebula, mąka pszenna, czosnek, ser żółty, przyprawy), sok jabłkowy 100%.
Alergeny: gluten, mleko, jaja, seler.
Środa 12-01-2022
  Zupa grochówka z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym (łopatka b/k, udko z kurczaka, kiełbasa swojska, groch, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, por, przyprawy), mandarynka, chleb wieloziarnisty.
Alergeny: gluten, seler, soja.
Czwartek 13-01-2022
  Udziec z kurczaka pieczony, ryż, fasolka szparagowa polana masłem i bułką tartą, woda z cytryną i pomarańczą.
Alergeny: mleko, gluten.
Piątek 14-01-2022
  Filet z ryby panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłka, marchewki, pora z olejem, kompot z wiśni.
Alergeny: ryba, gluten, jaja.
Poniedziałek 17-01-2022
  Zupa pomidorowa z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wołowym (udko z kurczaka, pręga, makaron, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, śmietana 12%, przyprawy), chleb wieloziarnisty.
Alergeny: gluten, jaja, seler, mleko, soja.
Wtorek 18-01-2022
  Gulasz wieprzowy (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, przyprawy), kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. 
Alergeny: gluten, mleko.
Środa 19-01-2022
  Zupa zalewajka z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym (łopatka b/k, udko z kurczaka, ziemniaki, kiełbasa swojska, jajko, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, chrzan, śmietana 12%), pieczywo wieloziarniste.
Alergeny: gluten, soja, mleko, jajo
Czwartek 20-01-2022
  Makaron z serem, jogurtem naturalnym, śmietaną 12% i musem truskawkowym, woda z miodem i cytryną.
Alergeny: gluten, mleko, jaja, miód.
Piątek 21-01-2022
  Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego, papryki z olejem, sok jabłkowy 100%.
Alergeny: ryba, jaja, gluten.

W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g tj. 6,25 miodu naturalnego.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 3 zł 50 gr.

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.