Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 15-03-2021
  Pulpety w sosie pomidorowym (łopatka b/k, jaja, bułka sucha, cebula, mąka pszenna, przecier pomidorowy, przyprawy, kasza jęczmienna, ogórek zielony, woda z miodem i cytryną.
Alergeny: mleko, jaja, gluten, seler, soja.
Wtorek 16-03-2021
  Zupa grochowa z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym (łopatka b/k, udko z kurczaka, ziemniaki, groch, kiełbasa swojska, marchewka, seler, pietruszka, por, przyprawy), chleb wieloziarnisty, pomarańcza.
Alergeny: gluten, mleko, soja.
Środa 17-03-2021
  Pierogi z serem i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler, soja.
Czwartek 18-03-2021
  Udziec z kurczaka pieczony, ryż ,marchewka gotowana, sok jabłkowy 100%.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Piątek 19-03-2021
  Paluszki rybne pieczone ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki, pora z jogurtem naturalnym, kompot z wiśni.
Alergeny: ryba, gluten, jaja.
Poniedziałek 22-03-2021
  Zupa pomidorowa z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym i makaronem (łopatka, udko z kurczaka, przecier pomidorowy marchewka, pietruszka, seler, por, natka, przyprawy) zabielana śmietaną 12%, pieczywo mieszane, banan.
Alergeny: gluten, mleko, seler, soja.
Wtorek 23-03-2021
  Kotlet schabowy pieczony (schab b/k, jaja, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki, sałata lodowa ze szczypiorkiem i śmietaną 12%, kompot z wiśni. 
Alergeny: gluten, jaja, mleko.
Środa 24-03-2021
  Zupa ogórkowa z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym (udko z kurczaka, łopatka b/k, ziemniaki, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, por, przyprawy) zabielana śmietaną 12%, chleb wieloziarnisty, mandarynka.
Alergeny: gluten, soja, mleko, jaja.
Czwartek 25-03-2021
  Gulasz wołowy, (wołowina b/k, cebula, mąka pszenna, przyprawy) kasza gryczana, ogórek kiszony, woda z pomarańczą.
Alergeny: gluten, mleko.
Piątek 26-03-2021
  Filet z ryby miruna panierowany (filet z ryby, jaja, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki, surówka (z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki pora) z olejem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: ryba, gluten, jaja, mleko.

W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 3 zł 50 gr.

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.