Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 2-11-2020
  Dzień wolny.
Alergeny: -.
Wtorek 3-11-2020
  Spaghetti (łopatka b/k, makaron, przecier pomidorowy, marchewka, seler, czosnek, ser żółty, przyprawy), woda z miodem, miętą i cytryną.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja.
Środa 4-11-2020
  Zupa zalewajka z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym z jajkiem i kiełbasą (udko z kurczaka, łopatka b/k, kiełbasa wiejska, jajko, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por) zabielana śmietaną 12%, pieczywo wieloziarniste, mandarynka.
Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler, soja.
Czwartek 5-11-2020
  Udziec z kurczak pieczony, ryż, marchewka gotowana, sok naturalny 100%.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Piątek 6-11-2020
  Ryba miruna panierowana (filet z ryby, jajko, bułka tarta, przyprawy) ziemniaki, surówka (z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, pora) z olejem, kompot z wiśni.
Alergeny: ryba, gluten, jaja.
Poniedziałek 9-11-2020
  Zupa pomidorowa z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym i makaronem (łopatka b/k, udko z kurczaka, makaron, przecier pomidorowy, śmietana 12%, marchewka, pietruszka, seler, por, natka), pieczywo mieszane, gruszka.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja, soja.
Wtorek 10-11-2020
  Kotlet schabowy pieczony (schab wieprzowy, jajka, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki, mizeria (ogórek zielony, szczypiorek, śmietana 12%), woda z pomarańczą.
Alergeny: gluten, jaja, mleko.
Środa 11-11-2020
  Dzień wolny.
Alergeny: -.
Czwartek 12-11-2020
  Klopsiki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym (łopatka b/k, filet z piersi kurczaka, jaja, bułka sucha, bułka tarta, mąka pszenna, koperek, śmietana 12%, przyprawy), kasza pęczak, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem, sok jabłko-gruszka.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Piątek 13-11-2020
  Paluszki rybne, ziemniaki, sałata lodowa ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.
Alergeny: ryba, gluten, jaja, mleko.

W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 3 zł 50 gr.

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.