Jadłospis |
Poniedziałek | 2-11-2020 |
Dzień wolny. Alergeny: -. |
|
Wtorek | 3-11-2020 |
Spaghetti (łopatka b/k, makaron, przecier pomidorowy, marchewka, seler, czosnek, ser żółty, przyprawy), woda z miodem, miętą i cytryną. Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja. |
|
Środa | 4-11-2020 |
Zupa zalewajka z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym z jajkiem i kiełbasą (udko z kurczaka, łopatka b/k, kiełbasa wiejska, jajko, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por) zabielana śmietaną 12%, pieczywo wieloziarniste, mandarynka. Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler, soja. |
|
Czwartek | 5-11-2020 |
Udziec z kurczak pieczony, ryż, marchewka gotowana, sok naturalny 100%. Alergeny: gluten, mleko, jaja. |
|
Piątek | 6-11-2020 |
Ryba miruna panierowana (filet z ryby, jajko, bułka tarta, przyprawy) ziemniaki, surówka (z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, pora) z olejem, kompot z wiśni. Alergeny: ryba, gluten, jaja. |
|
Poniedziałek | 9-11-2020 |
Zupa pomidorowa z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym i makaronem (łopatka b/k, udko z kurczaka, makaron, przecier pomidorowy, śmietana 12%, marchewka, pietruszka, seler, por, natka), pieczywo mieszane, gruszka. Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja, soja. |
|
Wtorek | 10-11-2020 |
Kotlet schabowy pieczony (schab wieprzowy, jajka, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki, mizeria (ogórek zielony, szczypiorek, śmietana 12%), woda z pomarańczą. Alergeny: gluten, jaja, mleko. |
|
Środa | 11-11-2020 |
Dzień wolny. Alergeny: -. |
|
Czwartek | 12-11-2020 |
Klopsiki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym (łopatka b/k, filet z piersi kurczaka, jaja, bułka sucha, bułka tarta, mąka pszenna, koperek, śmietana 12%, przyprawy), kasza pęczak, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem, sok jabłko-gruszka. Alergeny: gluten, mleko, jaja. |
|
Piątek | 13-11-2020 |
Paluszki rybne, ziemniaki, sałata lodowa ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy. Alergeny: ryba, gluten, jaja, mleko. |
W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).
Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g.
Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 3 zł 50 gr.
UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.