Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 18-03-2024
  Zupa z fasolką szparagową z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym 400 g (woda, udziec z indyka b/s, łopatka b/k, ziemniaki, fasolka szparagowa, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, śmietana 12% [mleko], lubczyk, pieprz, sól), chleb wieloziarnisty [gluten, sezam] 100 g, banan 200 g.
Wtorek 19-03-2024
  Pierogi z mięsem polane duszoną cebulą 250 g (mięso wieprzowe, mięso z indyka, kapusta kwaszona cebula, mąka pszenna [gluten], jaja, olej rzepakowy, marchewka, seler, pietruszka, pieprz, sól), surówka (z marchewki, jabłka i pora) z jogurtem naturalnym [mleko]) 150 g, kompot wieloowocowy (mieszanka owoców mrożonych, woda, cukier) 250 ml.
Środa 20-03-2024
  Zupa ryżanka z rozdrobnionym mięsem drobiowym 350 g (udziec z indyka b/s, udo z kurczaka b/s, ryż, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, lubczyk, pieprz, sól), chleb wieloziarnisty [gluten, sezam] 100 g, jogurt pitny bez laktozy 250 ml, mandarynka 80 g.
Czwartek 21-03-2024
  Potrawka z kurczaka z warzywami duszona 200 g (filet z piersi kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, woda, cebula, śmietana 12%, koperek, mąka pszenna [gluten], mąka ziemniaczana, olej, śmietana 12% [mleko] majeranek, lubczyk, papryka słodka, czosnek, pieprz, sól), kasza jęczmienna gotowana [gluten] 150 g, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem 120 g, sok jabłko-gruszka 200 ml.
Piątek 22-03-2024
  Filet z ryby morszczuk pieczony z ziołami i masłem 90 g (filet z morszczuka [ryba], masło 82% [mleko], zioła prowansalskie, sól, pieprz naturalny i cytrynowy), ziemniaki gotowane 150 g, sałata lodowa z pomidorkiem cherry, szczypiorkiem i śmietaną 12% [mleko] 120 g, kompot z wiśni (woda, wiśnie mrożone, cukier) 250 ml.
Poniedziałek 25-03-2024
  Zupa zacierkowa z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wołowym 400 g (woda, udko z kurczaka, rozbratel b/k, woda, makaron zacierka [gluten, jaja], marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka, lubczyk, pieprz, sól), chleb wieloziarnisty [gluten, sezam] 100 g, serek homogenizowany [mleko] 150 g.
Wtorek 26-03-2024
  Kotlet schabowy panierowany pieczony 100 g (schab b/k, jaja, bułka tarta [gluten], pieprz, sól), ziemniaki gotowane 150 g, mizeria (ogórek zielony, szczypiorek, śmietana 12% [mleko]), sok jabłko-marchewka 200 ml.
Środa 27-03-2024
  Barszcz biały z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym i kiełbasą 400 g (woda, łopatka b/k, udko z kurczaka, jaja, kiełbasa biała, kiełbasa swojska, śmietana 12% [mleko], marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, chrzan, czosnek, barszcz biały – zakwas, lubczyk, majeranek, pierz, sól), chleb wieloziarnisty [gluten, sezam] 100 g, banan 180 g.
Czwartek 28-03-2024
  Ferie Świąteczne.
Piątek 29-03-2024
  Ferie Świąteczne.

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g tj. 6,25 g miodu naturalnego.
Do sporządzenia potraw używane są tylko przyprawy naturalne bez konserwantów.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w kolorze niebieskim
.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 5 zł 50 gr. (od 1 września 2022 r.)

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.

Informacja:
Płatności za obiady można dokonać przelewem na konto Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi i Sportowymi nr 5 im. Jana Pawła II w Pionkach.

Nr konta: 03 9141 0005 0011 7025 2000 0020

W tytule przelewu proszę wpisać „Opłata za obiady” oraz imię i nazwisko dziecka.


Prosimy o nieprzekraczanie podanej kwoty. Płatności dokonujemy do 10 dnia każdego miesiąca
(w marcu bez środy – 6 marca – rekolekcje).

Kwota w marcu to 99,00 zł. (18 dni żywieniowych)

Istnieje też możliwość wpłaty u intendenta.
   Numery kontaktowe: 48 3121737
     – Sekretariat: wew. 21
     – Intendent: wew. 24