Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 4-11-2019
  Zupa ryżowa na rosole z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym, chleb wieloziarnisty, jogurt.
[Alergeny: seler, gluten, soja, mleko.]
Wtorek 5-11-2019
  Pierogi z mięsem wieprzowym, papryka świeża do chrupania, woda z pomarańczą.
[Alergeny: jaja, gluten, mleko.]
Środa 6-11-2019
  Zupa ogórkowa z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym, chleb wieloziarnisty, śliwka.
[Alergeny: gluten, mleko, seler, soja.]
Czwartek 7-11-2019
  Schab w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna, sałata lodowa z pomidorem i jogurtem naturalnym, sok naturalny 100%.
[Alergeny: mleko, gluten.]
Piątek 8-11-2019
  Paluszki rybne, ziemniaki, surówka (z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka z olejem), kompot z czarnej porzeczki.
[Alergeny: ryba, gluten, jaja.]
Poniedziałek 11-11-2019
  Święto Niepodległości – dzień wolny.
[Alergeny: .]
Wtorek 12-11-2019
  Makaron kokardki z serem, śmietaną 12%, jogurtem naturalnym i musem truskawkowym, kompot z wiśni.
[Alergeny: gluten, jaja, mleko.]
Środa 13-11-2019
  Zupa zalewajka z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym, kiełbasą i jajkiem, chleb wieloziarnisty, kiwi.
[Alergeny: gluten, seler, soja, mleko, jaja.]
Czwartek 14-11-2019
  Udziec z kurczaka pieczony, ryż, marchewka gotowana, sok jabłko-rabarbar 100%.
[Alergeny: gluten.]
Piątek 15-11-2019
  Filet z ryby morszczuk (gotowany), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym i majonezem, herbata z cytryną.
[Alergeny: ryba, mleko.]

W w/w potrawach i mleku znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj. zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, przetwory mleczne, jaja, ryby, seler).

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 3 zł 50 gr.

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.